ABSTRACK RADIO SHOW Vendég Giash 10-05-29

2010.05.29. 20:25 | abstrack | komment

ABSTRACK RADIO SHOW 2010-05-29 20:00-22:00
www.nugen.fm


Heti adás előtt, pár mondatban bemutatnám a radio show-t. A Műsor minden szombaton 20:00-22:00 óra között hallgatható a Nugen.FM prezentálásában. A műsor már másfél éve létezik, amely során számos hazai és külföldi dj,művész vendégeskedett nálunk. A jelent és a jövőt tekintve, új lendülettel és ötletekkel , egyedi művészekkel, vendég dj-kel fogadja a hallgatókat a nemrég indult www.nugen.fm  adásában, az újgeneráció csapat tagjaként !A műsor az ABSTRACK formációra épül, amely 2 magyar DJ páros személyéből áll, akik személyszerint > Kristoban és Ru-D Johns. A két fiatalember már több mint 5 éve ténykedik együtt az ABSTRACK márkanév alatt , és ez alatt komolyan összeforrott a hangzás világuk , melyet főleg a mély textúrákkal fűszerezett még is letisztult karakteres , SUB-okban gazdag ugyanakkor fiatalos , giccsektől mentes vonal jellemez . Stílusilag a Miminal Techno , Detroit , Dub Techno és a Tech house köré sorolnám .
Műsor alapkoncepciója, hogy a hallgatóságnak mindig valami egyedit és újat nyújtson, némi kultúrával megkeverve és mindezt egy olyan atmoszférikus légkörbe létrehozva, amely a 2 órában egy külön kis világba kalauzolja el a hallgatni vágyókat . 

Műsor heti vendége Giash !
http://www.myspace.com/nnch

Üdvözlök mindenkit a heti műsor előtt és bemutatnám Giasht a szombati vendégünket.
Aki a hazai elektronikus életbe kicsit mélyebben mozog az már minden bizonnyal találkozhatott Giash nevével valamilyen formában. Főleg a zenék világában, hisz az elmúlt években elég aktív produceri tevékenységet folytatott és sok saját szerzeményt illetve remixet kreált hazai illetve külföldi neves művészeknek. Stílusára főleg a letisztultabb fiatalosabb lendületű még is karcosabb minimál hangzás jellemző munkáira. De ennek a vázolását inkább a művész úrra bíznám.


Üdvözlünk először a rádióműsorunkban, örülök, hogy elfogadtad a meghívást!
Elsőként azt kérdezném ,hogy mi jellemző rád zeneileg és hangzásvilágilag , mik azok a stílus jegyek amiket magadénak tekintesz?

Giash >Ha nagyon szigorú sorrendet kellene állítanom, akkor talán a Minimal-t említeném az első helyen. Játékosságában kimeríthetetlenül sok lehetőséget látok, melyekre nyugodt lélekkel lehet építkezni. Zenéimre még a Techno jelzőt is biggyeszteném, abban az esetben, ha a Techno alatt nem az eszeveszett darálást, hanem a technika és a zene együttes fejlődéséből következő, eddig még nem hallott újításokat értjük. Legyen az egy érdekes kiállás megoldása, vagy épp egy különleges groove.

Fentebb említettem, hogy aktív produceri munkáságot folytatsz. Mosttanában milyen készülő illetve tervben lévő projektek, megjelenések várhatók?

Giash> Épp a napokban fejeztem be egy remixet, ami egy londoni kiadónál lát majd napvilágot, továbbá Christian Fischer Kolibrijére írtam egy feldolgozást. Egy Presslaboys muzsika, és Tolonak a Baum című szerzeménye várja még, hogy átértelmezzem. A nyári tervek között szerepel még egy kisebb, 4-5 zenés saját dalokat tartalmazó album megvalósítása is.

Ha már bele lendültünk a munkáidba ,melyek azok a szerzeményeid, amikre a leg büszkébb vagy és miért?

GIash> Jó kérdés! :) Nem tudnék kiemelni egyet sem. Mindegyikhez egyformán kötődöm, más-más okokból.

Parti életben  mennyire tevékenykedsz és merre manapság? Kikkel pörgetsz bulikon?

Giash> Két közeli pajtásommal, Mixe3y-vel és Erro-val alapítottunk egy Mondaze névre hallgató formációt, és velük, egyetemi bulik keretein belül próbáljuk felpezsdíteni Szegeden az életet. A belvárosában egy SZTEage nevű újonnan nyílt klubban zenélgetünk havi 1-2 alkalommal, de a méltán híres JATE Klubban is elindult egy partysorozatunk, mely első felvonásán egy igen komoly mulatságot sikerült nyélbe ütni.

Hétköznapjaid ,hogy telnek ?  Tanulsz , dolgozol , vagy teljesen oda adtad a zenének az időd ?

Giash> Így, ahogy mondod! :)

Mik azok az irányzatok ,hatások amik manapság vonzanak és terelgetnek a zene írásban ?

Giash> Egyre inkább letisztul előttem a kép, hogy csak akkor tudok olyat alkotni, amivel elégedett vagyok, ha őszinte vagyok magammal, és ez által a leendő hallgatókkal is. Ez csak akkor következhet be, ha nem követek elfásult normákat. Ez talán a legnehezebben kivitelezhető dolog, mert hatások folyamatosan érik az embert, amik szépen, észrevétlenül ülepednek le. Meg kell tanulnom átlátni ezeken, és élvezni az alkotás minden egyes pillanatát, nem görcsölve azon, hogy milyen lesz a végeredmény.

Mivel manapság már mindenki szakértő :) ezért lenne egy olyan kérdésem ,hogy mivel dolgozol?

Giash> Van egy viszonylag erős gépem sok szabad hellyel :) Egy pár Alesis passzív hangfalam, nekik kívánatos Alesis erőlködővel. Egy EMU hangkártyám, aminek a DSP prociját előszeretettel nyúzom mixdown közben. Végül egy CME Mkey MIDI billentyűzet könnyíti a dallamok írását, hogy mihamarabb rögzíteni tudjak egy mindent a kjúbézben’.

Mióta készítesz saját zenéket , és hogy indult el benned ez a folyamat ,mik voltak a nagyobb lépcsőfokok az eddigi pályafutásodban ?

Giash> Mindig is közel állt hozzám, hogy alkossak valamit, így miután viszonylag rövid idő lefolyása alatt beleszerettem az elektronikus zenébe, nem tanakodtam sokat, hogy saját zenék szerzésébe kezdjek. Lépcsőfokok? Ez beláthatatlanul magas sziklafal, aminek valaha is majd a tetejére érnék, szólok! :)

Producer szakmát ,hogy tanultad ki ? Autodidakta módon mélyről kitörő kreativitásból vagy volt valami előtanulmányod is ?

Giash> Nem mondanám, hogy már kitanultam. Cimborák inspirálására elsajátítottam a leg alapvetőbb dolgokat, de onnantól kezdve már a saját szárnykezdeményeim próbálgattam, mivel mindig is annak a híve voltam, hogy csak így alakulhat ki igazán egyedivé a hangzásvilágom.

Kik a kedvenc művészeid manapság ,akiket kedvelsz és esetleg megihletnek olykor ?
 

Giash > Robag Wruhme, Minilogue, Matthew Dear , Daso, Pawas, Seth Troxler, Jeff Samuel, Slam, David Ekenback, Martin Büttrich, Tiefschwarz, Layo & Bushwacka, és még nagyon sokan mások…

Milyen szettel készültél a műsorba ?

Giash> Fültágítóssal! :)

Utolsó ként pedig a kihagyhatatlan kérdés , mit üzensz a műsor hallgatóinak ?

Giash > Az üzenet kódolva lett 60 percbe és 192 kbps-be! :D

Köszönöm Giashnak a beszélgetést ! Kellemes hallgatózást a műsorhoz !

Kristoban & Ru-D Johns

( Mix elérhető innét aki lemaradtvolna az adásról > http://www.sendspace.com/file/zf6ma3  )

http://www.abstrack.hu/
http://www.myspace.com/theabstrack
http://www.nugen.fm/

Címkék: radio show vendég abstrack giasg 10 05 29

A bejegyzés trackback címe:

https://abstrack.blog.hu/api/trackback/id/tr102040982
süti beállítások módosítása